Солянка
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г

Солянка

Солянка - це гаряча страва. Прийшла вона до нас із російської кухні. Її особливістю є те, що цей суп робиться з рибою, грибами або ж м'ясом. З цього і маємо, що існує кілька різновидів цієї страви: суп з різними видами риби, м'яса чи грибів. Бульйон солянки на смак кислуватий, солонуватий і гостренький, тому що до неї додають квашені огірки, кислі маслини, часточки лимонів і трохи квасу. Ми пропонуємо вам смачний рецепт солянки з м'яса. Вона виходить більш ситною, ніж інші види цього супу, тому що в ній немало м'яса: ковбаса, шинка і сосиски.

Інгредієнти

  • Вода - 2 л.
  • Яловичина сира - 300 г.
  • Ковбаса варено-копчена - 200 г.
  • Шинка варено-копчена - 200 г.
  • Сосиски копчені - 200 г.
  • Картопля - 250 г.
  • Морква - 100 г.
  • Цибуля ріпчаста - 60 г.
  • Солоні огірки - 3 шт.
  • Маслини консервовані - 1 банка
  • Лимон - 1 шт.
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Сметана - 150 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Рослинна олія - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Зварити з яловичини бульйон (приблизно 80-90 хвилин). М'ясо вийняти, охолодити, порізати на маленькі шматочки і покласти назад в бульйон.

  • 02

    Нашинкувати цибулю і обсмажити на олії до золотистого кольору. Після додати натерту моркву і пасерувати разом в томатній пасті ще 5 хвилин.

  • 03

    У киплячий бульйон покласти овочеву засмажку і нарізану картоплю.

  • 04

    Нарізати кубиками ковбасу, шинку, сосиски і злегка обсмажити на олії.

  • 05

    Солоні огірки нарізати невеликими кубиками або соломкою.

  • 06

    У киплячий бульйон додати м'ясні продукти і огірки. Варити солянку на маленькому вогні до готовності картоплі.

  • 07

    Додати нарізані маслини, тонкі скибочки лимона, сіль, перець за смаком. Прогріти 1-2 хвилини.

  • 08

    Готову солянку зняти з вогню і дати настоятися 10 хвилин.

  • 09

    Подавати на стіл зі сметаною (можна посипати зеленню).