Солянка - це гаряча страва. Прийшла вона до нас із російської кухні. Її особливістю є те, що цей суп робиться з рибою, грибами або ж м'ясом. З цього і маємо, що існує кілька різновидів цієї страви: суп з різними видами риби, м'яса чи грибів. Бульйон солянки на смак кислуватий, солонуватий і гостренький, тому що до неї додають квашені огірки, кислі маслини, часточки лимонів і трохи квасу. Ми пропонуємо вам смачний рецепт солянки з м'яса. Вона виходить більш ситною, ніж інші види цього супу, тому що в ній немало м'яса: ковбаса, шинка і сосиски.
Зварити з яловичини бульйон (приблизно 80-90 хвилин). М'ясо вийняти, охолодити, порізати на маленькі шматочки і покласти назад в бульйон.
Нашинкувати цибулю і обсмажити на олії до золотистого кольору. Після додати натерту моркву і пасерувати разом в томатній пасті ще 5 хвилин.
У киплячий бульйон покласти овочеву засмажку і нарізану картоплю.
Нарізати кубиками ковбасу, шинку, сосиски і злегка обсмажити на олії.
Солоні огірки нарізати невеликими кубиками або соломкою.
У киплячий бульйон додати м'ясні продукти і огірки. Варити солянку на маленькому вогні до готовності картоплі.
Додати нарізані маслини, тонкі скибочки лимона, сіль, перець за смаком. Прогріти 1-2 хвилини.
Готову солянку зняти з вогню і дати настоятися 10 хвилин.
Подавати на стіл зі сметаною (можна посипати зеленню).