Дорада у фользі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Дорада у фользі

Назва риби "Дорада" походить від слова d'oro, що означає золото. Вона заслужила цю назву завдяки золотистій смужці, що проходить між очей. Існує декілька порад про те, як правильно вибрати і зберігати рибу дорадо. Поклавши рибину на долоню, дорада повинна лежати рівно, не звішуючи голову або хвіст. Тобто, головне правило визначення свіжості - дивитися на пружність. Після натискання на рибу, вона повинна швидко відновлювати свою форму, бути щільною та еластичною. Зябра свіжої дорадо повинні бути темно-червоного кольору, а м'якоть - світло-рожевою або білою і теж рівного кольору. У свіжої риби поверхня - чиста і блискуча. Маленьким дітям дорада навряд чи підійде, бо має дрібні кісточки.

Інгредієнти

  • Дорада - 2 шт.
  • Зелень петрушки - 1 пучок
  • Часник - 3 зубчики
  • Помідор - 2 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Орегано сушений - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Лимон - за смаком
  • Фольга - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Свіжу рибу дорада очистити від луски і плавників, голову і хвіст залишити, випатрати і помити.

  • 02

    Петрушку і часник дрібно порізати,  викласти в невелику миску, залити 2 ст. ложки оливкової олії і перемішати.

  • 03

    Цибулю почистити і порізати великими шматочками. Помідори помити і порізати кільцями.

  • 04

    Рибу посолити всередині і зовні. Всередину риби укласти часточки цибулі і суміші орегано з часником. На деко, змащене оливковою олією, викласти часточки помідора, зверху рибу.

  • 05

    Змастити рибу зовні сумішшю, що залишилася, і укласти цибулю та помідори. Загорнути фольгою і поставити в духовку розігріту до 200 градусів.

  • 06

    Готувати протягом 20 хвилин. Потім фольгу розкрити і готувати ще 10 хвилин для появи піджареної скоринки.

  • 07

    Викласти на тарілку та прикрасити лимоном і зеленню.