Популярне блюдо індійської кухні, чудовий бульйон з креветочно-вершковим смаком. Кулінарні традиції Індії передбачають використання різноманітних спецій і приправ, що додають стравам особливий смаковий колорит і апетитний насичений колір. Суп джафрані шорба має яскраво-жовтий відтінок, що радує око і збуджує апетит. Такий колір страві додає шафран. Креветки не потребують довгої кулінарної обробки: при довгому варінні вони стають більш жорсткими. Сірі, тобто сирі креветки, рекомендується варити не більше 10 хвилин. Якщо використовуються рожеві (попередньо відварені перед заморожуванням) креветки, час варіння - не більше 3-4 хвилин. Якщо креветки великі, потрібно нарізати їх невеликими шматочками.
Морські креветки почистити від панцира.
Відварити креветочні голови, процідити бульйон.
Довести бульйон до кипіння, укласти морські креветки, варити 3-4 хвилини.
У сковороді розігріти вершкове масло. Перемішуючи, обсмажувати в ньому просіяне борошно, не допускати зміни кольору, розвести нежирним бульйоном. Для того, щоб потім в супі не утворилися грудочки, вилити в каструльку вміст сковороди і перемішати. Варити суп ще 4-5 хв.
За 1-2 хвилини до готовності суп посипати сіллю, посипати перцем за бажанням, додати шафран, цукор пісок, куркуму і молочні вершки, все перемішати, перелити в супницю і подавати на стіл гарячим.