Торт "Медовик"
Кількість порцій - 10
Час приготування - 2 г

Торт "Медовик"

Вже одна назва торта говорить сама за себе. Адже всі ми знаємо цей м'який і ніжний смак дитинства. Так приємно було їсти тортик, запиваючи його чашкою чаю або молока. Напевно, немає людини, яка б не коштувала торт "Медовик". І більшість скаже, що торт дивовижний. Якщо ж назва торта викликає у вас не дуже приємні асоціації, мабуть, Ви куштували "неправильний" "Медовик". Для любителів і поціновувачів пропонуємо рецепт цього м'якого десерту. Спробуйте, він сподобається навіть тим, хто не любить мед.

Інгредієнти

  • Мед - 200г
  • Вершкове масло - 100г
  • Цукор - 100г
  • Пшеничне борошно - 3 ст
  • Яйця - 2 шт
  • Імбир - 1г
  • Кориця - 1/4 чайної ложки
  • Лимонна цедра - 3 чайні ложки
  • Волоські горіхи - 200г
  • Сметана - 200г
  • Вершки 30-35% - 200мл
  • Варене згущене молоко - 1-1.5 банки

Етапи приготування

  • 01

    Мед нагріти, додати в нього розтоплене вершкове масло, добре перемішати, всипати цукор, покласти імбир і все ретельно розмішати.

  • 02

    Додати яйця, гвоздику, корицю і поступово, помішуючи, всипати борошно.

  • 03

    Потім тісто добре вимісити, розкатати завтовшки в 1 см, нарізати шматками і викласти їх на розігріте, змащене маслом деко. Випікати в духовці при температурі 180-200°C.

  • 04

    Окремо збити вершки, окремо сметану зі згущеним молоком. Потім все акуратно перемішати і змастити коржі.