Куряче філе, фаршироване начинкою Дюксель, та Гратен
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Куряче філе, фаршироване начинкою Дюксель, та Гратен

Кращі рецепти від "МастерШеф"

Інгредієнти

  • Курка ціла - 1 шт.
  • Картопля - 10 шт.
  • Цибуля шалот - 1 шт.
  • Часник - за смаком
  • Вершки - 200 мл.
  • Сир - 200 г.
  • Масло вершкове - за смаком
  • Гриби - 500 г.
  • Петрушка - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Вмикаємо духовку. Очищуємо картоплю, цибулю та часник.

  • 02

    Шинкуємо кружечками картоплю на терці та залишаємо у мисці з водою.

  • 03

    Готуємо вершковий соус для гранету. Обсмажуємо часник. Додаємо лавровий лист, вершки та доводимо до кипіння. Приправляємо спеціями. Натираємо сир для гратену.

  • 04

    Змазуємо маслом форму для запікання і викладаємо картоплю. Заливаємо соусом та ставимо у духовку.

  • 05

    Розбираємо курку. Очищене філе супрем обмотуємо харчовою плівкою та залишаємо на столі.

  • 06

    Грибний соус Дюксель. Обсмажуємо дрібно порізану цибулю-шалот та гриби, додаємо петрушку, спеції.

  • 07

    Фаршируємо начинкою Дюксель куряче філе.

  • 08

    Достаємо гратен з духовки, посипаємо тертим сиропом і відправляємо назад запікатися.Паралельно обсмажуємо  філе до яскравої скоринки і також відправляємо у духовку.

  • 09

    Готуємо соус Бешамель.

  • 10

    Дістаємо з духовки куряче філе та гратен.

  • 11

    На фото можете бачити варіант подачі.