Це вишукане блюдо французької кухні. Цибулевий мармелад популярний у Франції, Англії. У Європі він продається в магазинах. Необхідно відзначити, що цибулю (білу чи червону) для цього рецепта краще вибирати солодку і соковиту. У процесі приготування страви важливо стежити, щоб цибуля не підгоріла, інакше мармелад може гірчити. Подають цибульний мармелад до сиру, м'яса, паштету, можна з хлібом і вершковим маслом, тостами. Цибулевий мармелад (конфітюр) можна приготувати про запас і зберігати півроку, для цього розкласти його гарячим в простерилізовані банки як варення.
Очищену цибулю нарізати півкільцями.
У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло.
Додати до масла цибулю і поставити каструлю на середній вогонь. Періодично помішуючи, готувати протягом 1 години.
Додати в соус вино, оцет, мед, сіль і приправи.
Варити ще 1 годину, поки цибуля не перетвориться на мармелад.
Вийняти чебрець з каструлі і готовий мармелад ще гарячим розкласти в підготовлені банки. Остудити і зберігати в прохолодному місці.