Картопляний салат по-весняному
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г

Картопляний салат по-весняному

Скільки б не казали про користь і шкоду картоплі, а посперечатися з тим, що в молодій картоплі ціла гора вітаміну С, не можна. Як і у редисці, і у зеленій цибулі. Так що навесні цей салат буде дуже доречним, що б поповнити свій організм вітамінами після зимового авітамінозу. Злегка підсмажені ароматні горіхи нададуть страві не лише незвичності смаку, але і підкинуть пару-трійку найпотрібніших саме вам корисних речовин, а в поєднанні із заправкою з гірчиці, меду і лимонного соку ви отримаєте просто незабутнє задоволення. Найприємніше, що такі кухонні експерименти дуже часто стають вашими найулюбленішими.

Інгредієнти

  • Молода картопля - 500г
  • Редиска - 300г
  • Волоські горіхи - 100г
  • Рослинна олія - 4 ст.л.
  • Лимонний сік - 3 ст. л.
  • Зелена цибуля - 50г
  • Гірчиця - 1 ч.л.
  • Мед - 1 ч.л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю очистити і відварити. Поки гаряча нарізати на кружечки і залити маринадом із суміші рослинної олії, лимонного соку, гірчиці, меду і залишити на годину.

  • 02

    Цибулю подрібнити, редиску нарізати кружечками.

  • 03

    Горіхи підсмажити на сухій сковороді і подрібнити. З'єднати всі інгредієнти з картоплею, перемішати і подавати.

  • 04

    Крім редиски (або замість неї), до цього салату можна додати свіжий огірок і стебла селери.