Салат з креветками та авокадо
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Салат з креветками та авокадо

Вишуканий салат, інгредієнти якого мають корисні властивості. У креветках знаходиться корисний і легкий білок, та і калорійність їх не велика. Мешканка холодних північних вод сьомга поділиться з вами не лише життєво важливими для безперебійної роботи серця омега-3-кислотами, але і позбавить від токсинів завдяки селену, що міститься в ній. Авокадо ж відоме своїми корисними жирами, якими, звичайно не варто зловживати, але вони мають бути у вашому раціоні. Картопля і томати не лише додадуть свої ароматні нотки, але і збалансують смакову гамму салату, який обов'язково повинен стати частим гостем на вашому столі.

Інгредієнти

  • Авокадо великі - 2 шт
  • Креветки - 150г
  • Сьомга копчена - 150г
  • Помідори - 3 шт
  • Картопля - 2 шт
  • Лайм - 2 шт
  • Майонез - 2 ст.л.
  • Кетчуп - 2 ст.л.
  • Кріп (дрібно нарізаний) - 1 ч.л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Лимон для прикраси - 1 шт

Етапи приготування

  • 01

    Зробити соус, змішавши майонез і кетчуп.

  • 02

    Креветки відварити, порізати, додати дрібно нарізаний кріп і заправити половиною соусу.

  • 03

    Дрібно нарізати сьомгу.

  • 04

    Відварити картоплю в мундирі, охолодити, очистити, розім'яти виделкою, заправити соусом, що залишився, посолити за смаком і ретельно перемішати.

  • 05

    Видалити з помідорів серцевину з насінням і дрібно нарізати те, що залишилося.

  • 06

    Авокадо розрізати, видалити кісточку і очистити. Порізати кубиками, заправити соком лайма, посолити, поперчити.

  • 07

    Коли всі інгредієнти будуть готові, можна зібрати салат. Для цього форму для салату викласти харчовою плівкою.

  • 08

    Нижній шар - ½ частина нарізаного авокадо.

  • 09

    Потім - креветки. Наступний шар - рибний. Потім знову шар авокадо (частина, що залишилася). Потім помідори. Все зверху покривається шаром картоплі. Усі шари при укладанні трохи утрамбовуються.

  • 10

    Форму з салатом накрити харчовою плівкою і поставити на 2 години в холодильник. Перед подачею зняти верхній шар харчової плівки. На форму зверху покласти тарілку і різким рухом перевернути всю конструкцію таким чином, щоб тарілка виявилася внизу. Обережно зняти форму і прибрати харчову плівку.

  • 11

    Прикрасити салат зеленню, часточками лайма і лимона.