Вишуканий салат, інгредієнти якого мають корисні властивості. У креветках знаходиться корисний і легкий білок, та і калорійність їх не велика. Мешканка холодних північних вод сьомга поділиться з вами не лише життєво важливими для безперебійної роботи серця омега-3-кислотами, але і позбавить від токсинів завдяки селену, що міститься в ній. Авокадо ж відоме своїми корисними жирами, якими, звичайно не варто зловживати, але вони мають бути у вашому раціоні. Картопля і томати не лише додадуть свої ароматні нотки, але і збалансують смакову гамму салату, який обов'язково повинен стати частим гостем на вашому столі.
Зробити соус, змішавши майонез і кетчуп.
Креветки відварити, порізати, додати дрібно нарізаний кріп і заправити половиною соусу.
Дрібно нарізати сьомгу.
Відварити картоплю в мундирі, охолодити, очистити, розім'яти виделкою, заправити соусом, що залишився, посолити за смаком і ретельно перемішати.
Видалити з помідорів серцевину з насінням і дрібно нарізати те, що залишилося.
Авокадо розрізати, видалити кісточку і очистити. Порізати кубиками, заправити соком лайма, посолити, поперчити.
Коли всі інгредієнти будуть готові, можна зібрати салат. Для цього форму для салату викласти харчовою плівкою.
Нижній шар - ½ частина нарізаного авокадо.
Потім - креветки. Наступний шар - рибний. Потім знову шар авокадо (частина, що залишилася). Потім помідори. Все зверху покривається шаром картоплі. Усі шари при укладанні трохи утрамбовуються.
Форму з салатом накрити харчовою плівкою і поставити на 2 години в холодильник. Перед подачею зняти верхній шар харчової плівки. На форму зверху покласти тарілку і різким рухом перевернути всю конструкцію таким чином, щоб тарілка виявилася внизу. Обережно зняти форму і прибрати харчову плівку.
Прикрасити салат зеленню, часточками лайма і лимона.