Сібас має різні назви в різних країнах. Крім нам звичної назви його також називають морський вовк, лаврак, бранціно, койкан, раньо, і це ще не всі варіанти. Ця риба досить приємна в роботі - її легко готувати і дуже легко обробляти. Вибрати якісну рибу теж не важко - достатньо натиснути пальцем на тушку сібаса. Якщо ямка, що утворилась, швидко вирівнюється, значить риба свіжа. Цю рибу можна і смажити, і запікати, і готувати на пару. Будь-який спосіб приготування відкриє весь спектр смаку сібаса. Подавати рибу можна самостійно, або з середземноморським салатом чи із запеченими овочами.
Почистити рибу, вимити, висушити паперовими серветками.
Зробити по 2-3 поздовжніх надрізи з кожного боку тушки.
Рибу посолити. Змастити олією. В отримані надрізи покласти половинки часточок лимона.
Духовку розігріти до 210°C.
Обернути сібас в подвійний шар фольги і дуже добре загорнути краї, обмеживши доступ повітря.
Покласти в духовку на 20 хвилин. В момент закладки температуру зменшити до 180°C.