Вершковий напій з білим шоколадом і горіхами
Кількість порцій - 2
Час приготування - 35 хв

Вершковий напій з білим шоколадом і горіхами

Білий шоколад з'явився в 30-х роках минулого століття. Країною-винахідницею цього виду шоколаду, так само як і молочного, стала Швейцарія. Експерименти місцевих кондитерів полягали в тому, щоб додавати або прибирати різні інгредієнти та міняти їх пропорції. У результаті компанія Nestlé і представила новий продукт в 1930 році - білий шоколад, а вже через рік M&M's - американська компанія розробила і власний варіант цього виду шоколаду. Справжня оригінальна формула швейцарського білого шоколаду складалася із сухого молока, какао-масла і цукру. Через те, що в цьому шоколаді були відсутні, як і сьогодні, терте какао і какао-порошок, які надають темний колір шоколаду, деякі люди почали сумніватися в правильності самої назви - шоколад. Все ж масло какао має характерний смак, тому незважаючи на колір, цей сорт шоколаду має повне право так називатися.

Інгредієнти

  • Молоко - 180 г.
  • Вершки - 50 г.
  • Фундук - 30 г.
  • Ванільний цукор - за смаком
  • Шоколад білий - 40 г.
  • Сіль - щіпка

Етапи приготування

  • 01

    Духовку нагріти до 190°C.Фундук викласти на деко і засмажити в духовці до темно-золотистого кольору - десь 10-15 хвилин, зрідка помішуючи горіхи, щоб не пригоріли. Зняти лушпиння. Охолодити.

  • 02

    Горіхи подрібнити у блендері на маленькі шматочки, або ж можна зробити це за допомогою качалки.У каструлю налити молоко, всипати горіхи. В молоко можна додати ванільний цукор для запаху.

  • 03

    Довести це молоко до кипіння, прибрати з вогню, накрити кришкою і залишити настоюватися мінімум на 1 год. Це буде горіхове молоко.

  • 04

    Через цей час молоко процідити від горіхів і ванілі через сито, а ще краще - через марлю. Молоко перелити назад в каструлю, влити вершки, додати дрібку солі і додати шоколад.

  • 05

    Довести до кипіння. Відразу ж розлити по чашкам. Можна прикрасити збитими вершками і горіхами. Якщо напій охолоне, то шоколад може відшаруватися. Просто необхідно прогріти його, і він знову стане однорідним.