Равлики по-бургундські
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Равлики по-бургундські

Цей рецепт можна віднести до класичних французьким страв.

Інгредієнти

  • Равлики - 50 шт
  • Часник - 15 г
  • Цибуля шалот - 15-17 г
  • Петрушка - 20 г
  • Вершкове масло - 200-250 г
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Панірувальні сухарі - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку приступаємо до пропуску через прес часнику, далі ріжемо цибулю і петрушку. В принципі, можна не мучитися і подрібнити блендером. Додаємо до них сіль і перець, а також розм`якшене масло.

  • 02

    Виноградні равлики повинні бути вже підготовлені (тобто кожна повинна бути відокремлена від будиночка, а черепашка повинна бути проварена в содовому розчині і просушена).

  • 03

    Беремо мушлю і кладемо в неї молюска, потім туди ж відправляємо шматочок масла з травами, цибулею і часником. Потрібно добре натиснути, щоб равлик з маслом «сиділи» глибоко в будиночку.

  • 04

    Далі викладаємо равликів або на деко, або на спеціальні ємності з заглибленнями. Присипаємо сухарями і кладемо в піч при t = 200 градусів на 6-8 хвилин. Масло має закипіти в мушлі.