Суп-пюре із квасолі з часником
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 30 хв

Суп-пюре із квасолі з часником

Навряд чи хтось стане сперечатися, що в щоденному раціоні людини обов'язково повинні бути присутніми перші страви. І не важливо: солянка це або харчо, суп або борщ, зварені на м'ясному або овочевому бульйоні, легкі і дієтичні або ситні і калорійні. Хочеться поділитися з Вами чудовим рецептом супу-пюре із квасолі з часником. Спробувавши цей смачний, ніжний і ситний (не дивлячись на відсутність м'яса) супчик, Ви гідно оціните бархатисту кремову текстуру, приємний, злегка вловимий часниковий аромат і хрусткі крутони, запечені з ніжним сиром і паприкою. Всі інгредієнти, що гармонійно поєднуються між собою, створюють неповторну симфонію смакових ноток, яка нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти

  • Часник - 3 головки
  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Вершкове масло - 15 г.
  • Морква - 2 шт.
  • Селера - 2 стебла
  • Цибуля-порей - 1 стебло
  • Курячий бульйон - 800 мл.
  • Картопля - 2 шт.
  • Консервована біла квасоля - 300 г.
  • Багет - 100 г.
  • Сир твердий - 100 г.
  • Паприка - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 180°С. Скропити головки часнику оливковою олією і запікати 20 хвилин.

  • 02

    Моркву, селеру, картоплю і цибулю - порей середньо нарізати. Сир натерти на тертці. Розтопити вершкове масло в каструлі на середньому вогні і тушкувати моркву, селеру і цибулю- порей, помішуючи, 15 хвилин.

  • 03

    Влити бульйон і 2 склянки води. Накрити кришкою і дати закипіти. Зменшити вогонь і варити 30 хвилин.

  • 04

    Відрізати денця часникових головок і видавити м'якоть в суп. Додати картоплю і варити на середньому вогні 10 хвилин.

  • 05

    Додати квасолю. За допомогою блендера збити суп.

  • 06

    Викласти шматочки багета на застелений фольгою деко. Скропити оливковою олією і засмажити 3 хвилини, до злегка золотистого відтінку. Змішати сир з паприкою і посипати цією сумішшю крутон. Тримати в духовці ще 3 хвилини.

  • 07

    Подавати суп, розлив в порційні тарілки, поклавши зверху по крутону.