Сочевиця - родичка квасолі, вона також є джерелом вітамінів, харчових волокон і рослинного білка. Але в порівнянні зі звичною нам квасолею, у цієї представниці бобових є суттєва перевага - вона досить оперативно готується. Особливо це стосується червоної сочевиці, варити яку потрібно близько 20 хвилин. Сочевичний суп, який ми рекомендуємо приготувати сьогодні, - це смачна, поживна, корисна і красива на вигляд страва.
Очищену моркву натріть на тертці з великими отворами.
Дрібно наріжте часник.
Обсмажте овочі на соняшниковій олії. На завершення всипте спеції, сіль, каррі. Залиште тушкуватися.
Закип'ятіть в каструлі 800 мл води або бульйону (наприклад, грибів або овочів).
Засипте тушковані овочі в киплячу воду, додайте промиту сочевицю, посоліть і поперчіть. Варіть суп, доки сочевиця не буде готова.
Насипте суп в тарілку, зверху налийте трохи оливкової олії, додайте зелень петрушки, крем-сир і кілька насінин.