Суп з сочевиці
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Суп з сочевиці

Сочевиця - родичка квасолі, вона також є джерелом вітамінів, харчових волокон і рослинного білка. Але в порівнянні зі звичною нам квасолею, у цієї представниці бобових є суттєва перевага - вона досить оперативно готується. Особливо це стосується червоної сочевиці, варити яку потрібно близько 20 хвилин. Сочевичний суп, який ми рекомендуємо приготувати сьогодні, - це смачна, поживна, корисна і красива на вигляд страва.

Інгредієнти

  • Червона сочевиця - 200г
  • Морква - 2шт
  • Часник - 2зубчики
  • Крем-сир - 100г
  • Цибуля - 2шт
  • Оливкова олія - 30г
  • Олія соняшникова - 68г
  • Каррі (ніжний) - 10г
  • Паприка - 10г
  • Насіння соняшнику - 40г
  • Зелень петрушки - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Очищену моркву натріть на тертці з великими отворами.

  • 02

    Дрібно наріжте часник.

  • 03

    Обсмажте овочі на соняшниковій олії. На завершення всипте спеції, сіль, каррі. Залиште тушкуватися.

  • 04

    Закип'ятіть в каструлі 800 мл води або бульйону (наприклад, грибів або овочів).

  • 05

    Засипте тушковані овочі в киплячу воду, додайте промиту сочевицю, посоліть і поперчіть. Варіть суп, доки сочевиця не буде готова.

  • 06

    Насипте суп в тарілку, зверху налийте трохи оливкової олії, додайте зелень петрушки, крем-сир і кілька насінин.