Сирники
Кількість порцій - 8
Час приготування - 40 хв

Сирники

Це страва прийшла до нас з російської кухні. Відповідно, роблять її з сиру, який змішують з борошном, і яйцями. Це найпростіший рецепт таких сирних млинців. Але не дивлячись на це, сирники - це невід'эмна страва із раціону багатьох сімей. Особливо сирники люблять діти, оскільки вони солодкі і смачні. А сир ще і дуже корисний для молодого організму, тому що в ньому багато кальцію. Якщо ви бажаєте поекспериментувати, то можна додати і курагу, моркву, груші. Подають сирники, поливши їх сметаною або згущеним молоком.

Інгредієнти

  • Сир (6-9% жирності) - 500 г.
  • Яйця - 1 шт.
  • Борошно пшеничне - 100 г.
  • Цукор - 60 г.
  • Сіль - за смаком
  • Ванілін - 1 пакетик

Етапи приготування

  • 01

    Сир протерти через сито.

  • 02

    Додати яйце, цукор, сіль, ванілін і просіяне борошно. Все добре вимішати.

  • 03

    Можна також додати в тісто родзинки або добре подрібнений банан.

  • 04

    Відокремлювати з маси невеликі порції ложкою і, формуючи круглі плескаті сирники, злегка обваляти в борошні.

  • 05

    Обсмажити на вершковому маслі з обох боків до золотистої скоринки, зменшивши при цьому вогонь (приблизно 5 хвилин на кожній стороні).

  • 06

    Подавати гарячими разом зі сметаною, варенням, медом або фруктами.