Щоб завжди залишатися струнким, необхідно правильно харчуватися. Багато людей кажуть про те, що не можна вживати вуглеводи для того, щоб мати хорошу фігуру. Тут необхідно уточнити - вуглеводи потрібно вживати, але тільки правильні. Кускус якраз та крупа, яка складається з правильних вуглеводів. У 100 грамах кускуса міститься більше 72 грам цих вуглеводів, і всього 0.64 грами жирів. Калорійність цієї східної крупи досить велика - 376 ккал, що дозволяє при вживанні кускуса позбутися почуття голоду на тривалий час. Найкорисніший спосіб приготування цієї крупи - готування на пару, що зберігає всі цінні мінеральні речовини і вітаміни в кускусі. Подавати його можна і в гарячому, і в холодному вигляді.
Перець і часник дрібно порызати. Цибулю порізати кубиками.
У сотейнику розігріти 1 ст. л. оливкової олії і обсмажити перець до м'якості. Додати часник і готувати ще пару хвилин.
Додати кускус і готувати, помішуючи, ще хвилини 2. Додати цибулю, перемішати і залити гарячим бульйоном або окропом. Накрити кришкою і залишити на 3-5 хвилин (точний час зазначено на упаковці з кускусом). За цей час кілька разів перемішати, щоб кускус не злипався.
Порізати оливки і петрушку. Потерти цедру лимона.
Готовий кускус заправити оливковою олією, що залишилась, (або додати її на смак), лимонною цедрою, 1 ст. л. лимонного соку (можна і більше, додавати за смаком), сіллю і перцем. Додати кукурудзу (сік злити), оливки і петрушку. Перемішати.
Подавати теплим.