Тірамісу за класичним рецептом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Тірамісу за класичним рецептом

Італійці пишаються своїм десертом тірамісу як національним надбанням. Їх можна зрозуміти, адже ніжний смак печива, що тане в роті, з повітряним кремом на основі маскарпоне і підбадьорливим ароматом еспресо - це те, що дарує задоволення шанувальникам тірамісу по всьому світу. У цього десерту безліч варіацій: у нього додають фрукти, ягоди. Але ми пропонуємо не відступати від канонів і приготувати тірамісу за класичним рецептом. До речі, італійці вважають, що краще за все їсти тірамісу в другій половині дня, між обідом і вечерею, адже десерт допомагає відновити сили і отримати заряд енергії. Але нам здається, що підняти настрій за допомогою тірамісу - відмінна ідея, незалежно від часу доби.

Інгредієнти

  • Сир Маскарпоне - 445г
  • Печиво для тірамісу - 20шт
  • Цукор - 100г
  • Заварна свіжозварена кава - 120мл
  • Еспресо - 60мл
  • Ром - 44мл
  • Вершки - 240мл
  • Какао порошок (для присипки) - 50г
  • Тертий чорний шоколад (для присипки) - 50г

Етапи приготування

  • 01

    Змішайте каву з еспресо і дайте охолонути.

  • 02

    Змішайте маскарпоне з ромом і цукром. Збийте вершки і додайте до суміші з маскарпоне, обережно перемішуючи.

  • 03

    Одне за одним умочуйте печиво в каву і викладайте в форму.

  • 04

    На печиво викладіть крем.

  • 05

    Зробіть ще шар печива і ще шар крему.

  • 06

    Посипте какао і шоколадом.

  • 07

    Залиште в холодильнику на 4 години.