Іноді так хочеться відпочити від буднів і приготувати щось по-справжньому святкове і грандіозне. Тоді порадуйте себе і близьких класичним, вишуканим смаком трюфельного торту. Приємна гіркота, поєднання шоколаду та кави – цей шедевр неодмінно оцінять найвибагливіші ласуни. Трюфельний торт добре смакує з традиційним англійським чаєм з молоком. Нехай вас не лякає складність приготування. Пам’ятайте: торт готується у два етапи – тому заздалегідь подбайте про необхідні компоненти. Та найголовніше: не забудьте додати любові за смаком! Цей десерт надихнув вас на подвиги? Тоді сміливо здійсніть свою солодку мрію!
Готувати торт потрібно починати напередодні. Шоколад поламати невеликими шматочками, масло нарізати кубиками. Розчинну каву розвести в 50 мл гарячої води. Покласти шоколад і масло в сотейник, влити каву. Поставити на середній вогонь і готувати, помішуючи, поки суміш не стане однорідною. Відразу ж зняти з вогню. На цьому кроці дуже важливо не перетримати шоколадну суміш на вогні.
У велику миску просіяти борошно з содою і какао-порошком, додати цукор і перемішати.
Яйця збити віночком. Продовжуючи збивати, влити вершки. Додати отриману суміш у миску з борошном, перемішати до однорідності.
Обережно влити в миску розтоплений з маслом шоколад. Обережно перемішати дерев'яною лопаткою.
Прямокутну форму для випічки змастити вершковим маслом і застелити пергаментом. Влити в неї тісто, що вийшло. Поставити в розігріту до 160 ° С духовку на 1,5 год. Вийняти з духовки, дати охолонути у формі. Потім обережно дістати торт, загорнути його в пергамент і поставити в холодильник на ніч. Від розміру форми залежатиме висота торту. У формі розміром 20х30 см бісквіт вийде досить високим і легко розріжеться на 3 пласти.
Наступного дня охолоджений бісквіт розрізати на 3 горизонтальних коржі. Накрити рушником і відставити.
Білий шоколад натерти на тертці. Вершки довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню. Додати шоколад, перемішати. Влити 1 ст. л. киплячої води. Розмішувати, поки суміш не стане однорідною. Дати охолонути до кімнатної температури, потім помістити в холодильник на 1 год.
Збити шоколадну суміш міксером, 2 хв. Розділити отриманий крем на 2 частини. Змастити два коржі, помістити один на оден і накрити третім коржом. Приготуйте глазур. Гіркий шоколад натерти на тертці.
Вершки з цукром довести до кипіння, зняти з вогню. Додати тертий шоколад і 1 ст. л. киплячої води. Розмішувати, поки шоколад повністю не розчиниться.
Застелити робочу поверхню листом пергаменту, поставити на нього решітку. Помістити на неї торт. Промазати верх і боки торта половиною шоколадної глазурі. Дати трохи застигнути і промазати другим шаром. Перед подачею торт можна присипати просіяним порошком какао.