Зимовий суп із квасолею
Кількість порцій - 7
Час приготування - 1 г

Зимовий суп із квасолею

Рослинний аналог м'яса. Так ще можна назвати квасолю. Ці бобові необхідно їсти мінімум 3 рази на тиждень, наприклад 2 рази на тиждень можна обідати квасоляним супом, а в інший час можна використовувати квасолю як інгредієнт в салатах. Існує й кілька правил правильного приготування саме білої квасолі. Після того, як квасоля закипає, необхідно злити гарячу воду і залити квасолю новою холодною водою, після таких маніпуляцій ці бобові виходять більш наваристими, поживними та смачними. Під час варіння квасолю краще не перемішувати, а після приготування потрібно додати рослинну олію.

Інгредієнти

  • Сушена квасоля - 100 г.
  • Куряче філе - 2 шт.
  • Консервовані помідори - 450 г.
  • Бульйон - 2 л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Петрушка - за смаком
  • Укроп - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Квасолю попередньо замочити у воді на ніч.

  • 02

    У великій каструлі відварити квасолю в 1,5 л. води: довести до кипіння, зменшити вогонь і варити на повільному вогні, не накриваючи, 10 хвилин. Зняти з вогню. Злити воду і промити квасолю.

  • 03

    У каструлю до квасолі додати нарізані цибулю, кріп, моркву, часник, петрушку і перець. Влити курячий бульйон, довести до кипіння.

  • 04

    Покласти в каструлю курячу грудку і помідори, накрити кришкою і варити приблизно 30 хвилин або до повної готовності квасолі.