Закуска з кабачків з часником і помідорами
Кількість порцій - 12
Час приготування - 50 хв

Закуска з кабачків з часником і помідорами

Хто з нас не любить кабачки. Вони завжди нагадують нам про сонце, море вітамінів та літо. Закуска з кабачків з часником і помідорами може стати найулюбленішою стрвою всієї родини. Легкі в приготуванні і по калорійності, ароматні і поживні кабачки стануть і повноцінним обідом, і хорошою закускою. Повні вітамінів овочі подарують вам заряд бадьорості і сили. Також кабачки дуже добре підходять людям, які страждають на кишкові захворювання. А часник хоч і здається таким страшним і відлякуючим, насправді робить смак страви більш пікантним і цікавим. До речі, часник ще й відмінний афродизіак. Як кажуть, пальчики оближеш!

Інгредієнти

  • Кабачки - 3 шт.
  • Помідор - 2 шт.
  • Петрушка - 25 г.
  • Кріп - 25 г.
  • Часник - 6-8 зубків
  • Олія соняшникова - 2-3 ст. ложки
  • Оцет столовий - 1-2 ст. ложки
  • Майонез - 2 ст. ложки
  • Борошно - 6-8 ст. ложек
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Три середніх кабачки помити, почистити верхній шар шкірки, порізати кружечками. Товщина кружечка повинна бути близько 1,2 см. Якщо нарізати тонше, кружечки не триматимуть форму. Кабачки споолити і залишити на 20 хвилин пустити сік. Потім рідину злити.

  • 02

    На сковороді розігріти олію. Кружечки кабачка умочити в борошно. Обсмажити кружечки з двох сторін на середньому вогні до золотистої скоринки. Готові кабачки можна вільно проткнути виделкою.

  • 03

    Обережно розкласти підсмажені кабачки на тарілку в один шар. Часник почистити і роздавити часниковим пресом.

  • 04

    Змішати часник з олією, оцтом. Можна додати трохи солі. Змастити кожен кружечок кабачка часниковим соусом. Помідор нарізати впоперек тонкими часточками.

  • 05

    Намалювати майонезом сіточку або будь-який інший візерунок за бажанням. Кріп і петрушку нарізати не надто дрібно. Рясно посипати нашу закуску з кабачків. Смачного!