Хто з нас не любить кабачки. Вони завжди нагадують нам про сонце, море вітамінів та літо. Закуска з кабачків з часником і помідорами може стати найулюбленішою стрвою всієї родини. Легкі в приготуванні і по калорійності, ароматні і поживні кабачки стануть і повноцінним обідом, і хорошою закускою. Повні вітамінів овочі подарують вам заряд бадьорості і сили. Також кабачки дуже добре підходять людям, які страждають на кишкові захворювання. А часник хоч і здається таким страшним і відлякуючим, насправді робить смак страви більш пікантним і цікавим. До речі, часник ще й відмінний афродизіак. Як кажуть, пальчики оближеш!
Три середніх кабачки помити, почистити верхній шар шкірки, порізати кружечками. Товщина кружечка повинна бути близько 1,2 см. Якщо нарізати тонше, кружечки не триматимуть форму. Кабачки споолити і залишити на 20 хвилин пустити сік. Потім рідину злити.
На сковороді розігріти олію. Кружечки кабачка умочити в борошно. Обсмажити кружечки з двох сторін на середньому вогні до золотистої скоринки. Готові кабачки можна вільно проткнути виделкою.
Обережно розкласти підсмажені кабачки на тарілку в один шар. Часник почистити і роздавити часниковим пресом.
Змішати часник з олією, оцтом. Можна додати трохи солі. Змастити кожен кружечок кабачка часниковим соусом. Помідор нарізати впоперек тонкими часточками.
Намалювати майонезом сіточку або будь-який інший візерунок за бажанням. Кріп і петрушку нарізати не надто дрібно. Рясно посипати нашу закуску з кабачків. Смачного!