Багато людей вважає, що такий пиріг американці їдять тільки у свято День подяки. Аж ніяк! Вони люблять його так сильно, що готові їсти хоч щодня. І не даремно! Гарбуз - це не тільки ж виключно несмачна каша або щось на кшталт цього. Це ще й ой яка смакота. І ви можете в цьому переконатися, якщо приготуєте такий чудовий гарбузовий пиріг. На смак пиріг виходить дуже м'яким, незвичайним, солодким і запам'ятається надовго - це точно підкупить ваших гостей. А вітаміни, які містяться в гарбузі, тільки додають пирогу ще один плюс.
З вказаних продуктів приготувати пісочне тісто. Скачати його в кулю, загорнути у плівку і покласти в холодильник на 30 хв.
Розкачати тісто на злегка присипаній борошном дошці і викласти його в круглу роз'ємну форму. Наколоти тісто в декількох місцях виделкою, закрити його папером для випічки і поставити в холодильник на 15 хв.
Для начинки очистити гарбуз, видалити насіння і нарізати невеликими кубиками. Потім перекласти в каструлю з товстим дном, додати води, щоб вона закривала гарбуз, і варити до м'якості, 20-25 хв. Розім'яти м'якоть в однорідну масу, перекласти в сито і дати стекти рідині.
Заповнити форму з тістом пекарськими бобами або квасолею і випікати 10 хв. в розігрітій до 200°С духовці. Видалити боби і папір, знову поставити форму в духовку на 5 хв. Зменшити температуру в духовці до 190°С.
Викласти гарбузове пюре в глибоку миску, збити з яйцями, цукром, сиропом, вершками, прянощами і сіллю. Вилити суміш у форму. Випікати пиріг 40 хв. Подавати на стіл, коли пиріг охолоне до кімнатної температури. Посипати готовий пиріг цукровою пудрою, тертими волоськими горіхами або горіхами пекан або полити кленовим сиропом.
Якщо не вдається купити готову суміш спецій для гарбузового пирога, можна зробити їх самому. Треба взяти 1 ч. л. ямайського перцю, 1 паличку кориці (приблизно 2,5 см.), 1 ч. л. тертого мускатного горіха, 1 ч. л. гвоздики, 1 ч. л. меленого імбиру. Всі компоненти потрібно змолоти в ступці або в кавомолці і змішати. Зберігати в герметично закритій скляній банці.