Американський гарбузовий пиріг
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 30 хв

Американський гарбузовий пиріг

Багато людей вважає, що такий пиріг американці їдять тільки у свято День подяки. Аж ніяк! Вони люблять його так сильно, що готові їсти хоч щодня. І не даремно! Гарбуз - це не тільки ж виключно несмачна каша або щось на кшталт цього. Це ще й ой яка смакота. І ви можете в цьому переконатися, якщо приготуєте такий чудовий гарбузовий пиріг. На смак пиріг виходить дуже м'яким, незвичайним, солодким і запам'ятається надовго - це точно підкупить ваших гостей. А вітаміни, які містяться в гарбузі, тільки додають пирогу ще один плюс.

Інгредієнти

  • Борошно - 2 неповних склянки
  • Вершкове масло - 120 г.
  • Яєчний жовток - 1 шт.
  • Сіль - щіпка
  • Гарбуз - 1 кг.
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 6 ст. л.
  • Кукурудзяний або кленовий сироп - 4 ст. л.
  • Жирні вершки - 1 ст.
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Волоські горіхи або пекан, цукрова пудра, кленовий сироп

Етапи приготування

  • 01

    З вказаних продуктів приготувати пісочне тісто. Скачати його в кулю, загорнути у плівку і покласти в холодильник на 30 хв.

  • 02

    Розкачати тісто на злегка присипаній борошном дошці і викласти його в круглу роз'ємну форму. Наколоти тісто в декількох місцях виделкою, закрити його папером для випічки і поставити в холодильник на 15 хв.

  • 03

    Для начинки очистити гарбуз, видалити насіння і нарізати невеликими кубиками. Потім перекласти в каструлю з товстим дном, додати води, щоб вона закривала гарбуз, і варити до м'якості, 20-25 хв. Розім'яти м'якоть в однорідну масу, перекласти в сито і дати стекти рідині.

  • 04

    Заповнити форму з тістом пекарськими бобами або квасолею і випікати 10 хв. в розігрітій до 200°С духовці. Видалити боби і папір, знову поставити форму в духовку на 5 хв. Зменшити температуру в духовці до 190°С.

  • 05

    Викласти гарбузове пюре в глибоку миску, збити з яйцями, цукром, сиропом, вершками, прянощами і сіллю. Вилити суміш у форму. Випікати пиріг 40 хв. Подавати на стіл, коли пиріг охолоне до кімнатної температури. Посипати готовий пиріг цукровою пудрою, тертими волоськими горіхами або горіхами пекан або полити кленовим сиропом.

  • 06

    Якщо не вдається купити готову суміш спецій для гарбузового пирога, можна зробити їх самому. Треба взяти 1 ч. л. ямайського перцю, 1 паличку кориці (приблизно 2,5 см.), 1 ч. л. тертого мускатного горіха, 1 ч. л. гвоздики, 1 ч. л. меленого імбиру. Всі компоненти потрібно змолоти в ступці або в кавомолці і змішати. Зберігати в герметично закритій скляній банці.